Altcoiny, Bitcoin, CDPay, sporenie

Crypto PIGGY

Sporenie do kryptomien cez CDPAY CryptoPIGGY

Programom CryptoPIGGY reflektujeme na trhovú požiadavku a stav svetovej ekonomiky automatizovaným sporením do kryptomien cez SEPA bankový trvalý príkaz. Sporenie do kryptomien čím ďaľej tým viac láka ľudí ukladať si svoje úspory do deflačného assetu, kde jedným z najlepších príkladov za posledných už 11 rokov dominuje práve Bitcoin a niektorí jeho následovníci. Program začneme len s pár najznámejšími kryptomenami Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash. Neskôr plánujeme pridať aj Dash, Monero, Ethereum.

Pravidlá pre sporenie budú nastavené podľa aktuálnej regulácie AMLD5 tak, aby sme vedeli využívať SEPA bankové prevody bez problémov aj do budúcnosti bez rizika zrušenia bankového účtu. Akékoľvek porušenie pravidiel bude viesť k zablokovaniu uživateľa.

Tak poďme na to, pozrime sa ako to bude fungovať v praxi.

Limity

V prvej fáze bude mať každý používateľ automaticky len TIER 1 level s nasledovnými limitmi:

– transakčný limit 50 – 1000 EUR
– denný limit 1000 EUR
– mesačný limit 10 000 EUR

Poznámka: pri prekročení akehokoľvek limitu bude používateľ trvalo zablokovaný a platba bude vrátena na jeho účet.
TIER 2 automaticky používateľ získa po 13 mesiacoch sporenia, ktorý mu dovolí robiť vyššie limity v rámci celého riešenia CDPAY.
TIER 2 sa bude dať dosiahnuť aj overením cez našu pripravovaný KYC automatizovaný onBoarding klienta.
V prvej fáze nebude možné vytvárať korporátne účty, budeme akceptovať len fyzické osoby. OnBoarding firemných klientov je plánovaný najskôr až v Q4/2020.

Registrácia účtu na CDPAY

Pred tým než obdržíte prístup ku CryptoPiggy budete sa musieť zaregistrovať kde musíte zadať Vášu prezývku , email, heslo a PIN.

Registrácia a prihlásenie na CDPAY

V prvých fázach testovania tohoto projektu CryptoPiggy povolíme len pár vybraných použivateľov vidiet menu CryptoPiggy sporenia. Takže ak ho nevidíte, neváhajte nás kontaktovať.

Zadanie objednávky

Pred tým než zadáte svoju objednávku, pridajte si svoju cieľovú adresu/y preferovanej a nami podporovanej kryptomeny cez menu User / Wallet Settings. Pridanie výžaduje Vami zvolený PIN a potvrdenie cez email na odoslanú potrdzovaciu linku.
Rozšírená verejná adresa ypub a zpub sú podporované iba pri bitcoine. Všetky ostatné podporované kryptomeny (BCH, LTC, DASH, ZCASH) sú podporované iba s rozšíreným typom verejnej adresy xpub.
Ako nájdete Xpub vo svojom trezore.

Pridanie adresy peňaženky

Následne prejdite cez menu Exchange / SEPA Savings, kde zrealizujete nastavenia pre sporiaci program. Zvoľte si požadovanú kryptomenu alebo dve kryptomeny a pomer sporenia ako bude každá Vaša platba rozdelená. Príklad, zvolíte si BTC:LTC a pomer medzi nimi 80/20, tak pri platbe
100 EUR bude 80 EUR prevedených do BTC a 20 EUR do LTC.
Bude možné vytvárať aj viaceré objednávky s rôznymi kryptomenami, avšak jedna kryptomena bude môcť byť len raz obsiahnutá v objednávkach.
Príklad ak budete mať vytvorený sporiaci program BTC:LTC, tak už ďaľší takýto program nebude možné s BTC alebo LTC vytvoriť.
Je nutné zadať meno účtu a teda meno a priezvisko, na ktoré je Váš bankový účet vedený v banke. Meno účtu NIE JE Váš IBAN. Toto meno sa už nikdy nesmie zmeniť, pretože bude Váš účet zablokovaný a platba vrátená späť.

Create Savings

Prehľad Vami zadaných objednávok na sporiace programy nájdete v záložke Show Savings.

Show Savings

Príchodzie SEPA platby s potrebnými informáciami budete vidieť v časti Show Transactions, kde bude aj transakčné ID pre danú kryptomenu.

Show Transactions

Po zadaní objednávky Vám príde email s potvrdzovacou linkou, tak aby ste si sami túto objednávku schválili. Až následne zašleme platobné inštrukcie s referenciou pre platbu, ktorú je nutné presne dodržať pri zadávaní trvalého príkazu vo Vašej banke. Po prijatí platby na náš bankový účet, budú raz denne v noci realizované nákupy a prevody na klientské peňaženky. Po každej platbe do Vašej peňaženky obdržíte notifikačný email.
Poznámka: akceptujeme len SEPA prevody respektíve len platby od klientov v rámci EU a UK. SWIFT platby mimo SEPA budu viesť k zablokovaniu klienta.

informatívny email po odoslaní kryptomeny

Po spracovaní platby Vám vždy dôjde potvrdzovancí email cca v daný deň po 23:00 kedy sa hromadne všetky platby odosielajú. Email obsahuje Vaše meno, nakúpenú sumu, adresu danej meny kam sa odoslala a sumárny prehľad koľko ste z danej meny už u nás nakúpili a koľko je aktuálna hodnota celej sumy sporenia voči aktuálnemu kurzu danej krypto meny.